المقادير
كيس مكرونة اقلام
كوب دقيق
بيضة واحدة
طماطم مبشورة
كوب الاربع زبدة صفراء
3 اكواب شوربة وحوالي 2 كوب لبن
نصف كيلو لحم مفروم
بصل مقطع واحدة فقط حجم كبير
توابل
ملح وفلفل وبهار وزعتر وثوم بودر
الطريقة
تسلق المكرونة ويضاف ايها الملح
وبعد كدة نجيب البصل ونضيفة ف معلقة سمن حتى تنبل
ونضيف الية اللحم المفروم ع نار متوسطة
ونضيف الية الطماطم المبشورة وبعد كدة
الملح والفلفل والزعتر والثوم البودر
لحد درجة التسوية واللي تنشف من المية اللي فيها
نيجي بئى لمرحلة البشاميل
نحط السمن ف وعاء وبعد كدة الدقيق لحوالي 5 دقائق
مع التقليب المستمر
وبعد كدة نضيف اللبن والشوربة مع التقليب المستمر بس بالمضرب السلك
ونسيب الخلطة تستويلمدة خمس دقائق ع نار متوسطة
وبعد كدة نجيب الصينية او القالب
نضع ف كعب الصينية طبقة من خلطة الشاميل
ونجيب المكرونة المسلوقة وناخد نصف كمية البشاميل ونخلطها بالخلطة
ونفرد نصف المكرونة ف كعب الصينية
ونضع فوقها كمية اللحمة المعصجة
وبعد كدة نكمل المكرونة
واخر خطوة نضيف البيضة الى البشاميل المتبقي
ونقلبها كويس اووووي
وننزل الخليط فوق المكرونة
ويكون الفرن جاهز وبحرارة 220 درحة
لمدة ساعة الا ربع
وبالف هنا